عمومی

معرفی رشته مدیریت بازرگانی

رشته مدیریت بازرگانی

یکی از مهم ترین رشته ها در حیطه علم  مدیریتی، رشته مدیریت بازرگانی است که در آموزش عالی به عنوان یک رشته دانشگاهی در مقطع کارشناسی پذیرفته شده. رشته محل های مدیریت بازرگانی​ در دفترچه انتخاب رشته کنکور وجود دارد و مانند سایر رشته ها دارای بازارکار مناسبی است.

چه کسانی برای تحصیل در این رشته مناسب اند؟

کسانی که قصد تحصیل در این رشته را دارند باید مهارت هایی مثل تجزیه و تحلیل محیط داخل و خارج از سازمان های شرکت را زیر نظر داشته تا بتوانند تمامی اوامر مربوط به فعالیت های بازرگانی، بازاریابی و فروش را تحت کنترل داشته باشند، همچنین برای تجزیه و تحلیل رقیب های سازمان و یا شرکت باید مدام به حرکات و فعالیت های رقبا، بازار و مشتری توجه کنند تا در صورت ایجاد مشکل ،استراتژی مخصوص برای رفع این مشکل را طراحی کنند.

علاوه بر مهارت های روابط اجتماعی، یک فرد تحصیل کرده رشته مدیریت بازرگانی باید از کلیه اصول مذاکره ای و قوانین برای ایجاد قراردادهای کاری در گمرک و سازمان های تجاری اطلاع داشته باشد. همچنین لازم است برای ارتباط با کشورهای خارج از کشور یا کارهای مرتبط با صادرات و واردات لازم است از سطح زبان خوبی برخوردار باشند.

گرایش های مختلف رشته مدیریت بازرگانی برای ادامه تحصیل چه چیزهایی هستند؟

اصلی ترین گرایش های رشته مدیریت بازرگانی، به شرح زیر است :

تجارت الکترونیکی

این گرایش با توجه به رشد فناوری به یکی از محبوب‌ترین گرایش‌های مدیریت بازرگانی تبدیل شده است. دانشجویان در گرایش تجارت الکترونیک با نظریه‌های نوین مدیریت بازرگانی، تجزیه و تحلیل اطلاعات، تحلیل مسائل مدیریتی آشنا می‌شوند.

بازرگانی کارآفرین

از جدیدترین گرایش‌های رشته مدیریت بازرگانی، گرایش کارآفرینی است. کارآفرینی شامل نظریه‌ها و روش‌های خوب برای فعالیت‌های کارآفرینی است. دانشجویان در این گرایش مدیریت بازرگانی، بهتر است تجربه کار عملی در بخش‌های خصوصی یا دولتی را داشته باشند، تا با دید بهتر مفاهیم را مطالعه کنند.

مدیریت استراتژیک

دانشجویان در این گرایش وظیفه بررسی محیط های داخلی و خارجی یک کسب و کار را دارند. گرایش استراتژیک به دانشجویان تدوین کردن و اجرای مدیریت استراتژیک را آموزش می‌دهد.

از سری مشاغل مربوط به رشته مدیریت بازرگانی:

مشاغل مرتبط با بازاریابی در سطح گوناگون از بازاریاب تا مدیر فروش

فعالیت در حوزه های بازرگانی بین الملل (صادرات و واردات)

فعالیت در بخش برندینگ یا تحقیقات بازار شرکت

واحد فروش سازمان ها و شرکت ها

فعالیت در حوزه امور مالی و بانکداری ،بیمه ، تجارت الکترونیک

معرفی دروس رشته مدیریت بازرگانی در مقطع کارشناسی

۲۰ واحد دروس عمومی

۴۱ واحد دروس پایه

۳۰ واحد دروس اصلی

۳۶ واحد دروس تخصصی

۶ واحد دروس اختیاری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *