عمومی

معرفی رشته حسابداری

حسابداری

رشته حسابداری

رشته حسابداری یکی از رشته های بدون کنکور است. حسابداری در واقع مثل یک سیستم با نظم است، که در آن عملیات جمع‌آوری، طبقه ‌بندی، ثبت اطلاعات و خلاصه کردن آن ها همچنین تهیه دقیق گزارش‌های مالی شرکت ها و صورت حساب حسابداری در اشکال مختلف انجام می گیرد تا افرادی که در بنابراین از مهم ترین اهداف این رشته آموزش نیروی انسانی متخصص در زمینه جمع آوری داده ها، طبقه بندی آن ها، ثبت و در آخر خلاصه کردن داده ها و تهیه گزارش‌ های مالی مطابق با معیارهای است که سازمان ها و شرکت ها از پیش مشخص کردند. هم چنین این موضوع که فعالان این عرصه با علم روز دنیا مطابق باشند بسیار حائز اهمیت است. و برای حاصل شدن بهترین نتیجه لازم است تمان آن اطلاعات را در کار خود وارد کنند.

توانایی‌های‌ لازم‌ برای افراد این رشته؟

این رشته در اصل رشته ای شناور است که داوطلبان در سه گروه ریاضی، تجربی و انسانی می توانند در این رشته تحصیل کنند. فردی که شغل حسابداری را انتخاب می‌کند می بایست توانایی تهیه گزارش کارهای دقیق و ارائه ان ها را داشته باشد. پس لازم است که به ادبیات فارسی مسلط باشد و نگارش خوبی را هم برای متن گزارشات انجام دهد.

از دیگر ویژگی هایی که دانشجویان این رشته لازم است داشته باشند، این موضوع است که بتوانند ساعت های زیاد پشت کامپیوتر و میز با اعداد و ارقام  سر و کله بزنند و معادلات ریاضی را هم انجام دهند. هم چنین لازم است کسی  که در این حیطه فعالیت می کند حس خلاقیت و صبر فراوان هم داشته باشد. انضباط یکی دیگر از خصوصیات مهم شاغلان این رشته است.

بازار کار رشته حسابداری به چه صورت است؟

برخی از شغل ها و سازمان ‌هایی که فارغ التحصیلان حسابداری می تواند در آن‌ مشغول به فعالیت شوند، عبارتند از:

۱-کلیه شرکت‌ها، مؤسسات تجاری و موسسات غیرانتفاعی

۲-در همه شرکت های تولیدی و واحدهای صنعتی

۳-در اغلب موسسات و ادارات دولتی در سمت عامل ذی حساب یا حسابدار

۴-در اداره های دارایی

۵-حسابرسی درون واحدهای تجاری

۶-در موسسات بیمه

۷-در شعب بانک‌های مختلف و موسسات مالی اعتباری

۸-مدیریت مالی کلیه واحد های تجاری

۹-موسسه های حسابرسی خصوصی و دولتی

دوره کارشناسی رشته حسابداری چند واحد درسی است و چه مقدار به طول می انجامد؟

دوره کارشناسی این رشته ۴ سال تمام و ۸ ترم تحصیلی است. دانشجویان ملزم به گذراندن ۱۳۲ واحد در این دوره هستند.

واحدهای درسی کارشناسی حسابداری عبارتند از؛

مهارت عمومی : ۲ واحد

عمومی: ۲۲ واحد

تخصصی: ۷۴ واحد

پایه: ۳۴  واحد

اصلی و اختصاصی: ۶۰  واحد

اختیاری : ۶ واحد

وضعیت رشته حسابداری در ادامه تحصیل مقاطع بالاتر به چه صورت است؟

این رشته هم در مقطع ارشد و هم مقطع دکتری در ایران پوشش داده می شود. فارغ التحصیل این رشته می توانند برای ادامه تحصیل در مقطع ارشد با انتخاب رشته و قبولی در آزمون در یکی از گرایش های ارشد از جمله: رشته حسابداری، رشته حسابرسی، رشته حسابداری عمومی، گرایش حسابداری مدیریت، حسابداری مالی، حسابداری صنعتی، حسابداری دولتی و حسابداری منابع انسانی به تحصیل ادامه دهند.

قبولی در این رشته چگونه است؟

همانطور که پیش تر گفتیم این رشته یکی از رشته های شناور است که داوطلبان هر سه گروه کنکور ریاضی و تجربی و انسانی می توانند در انتخاب رشته، این رشته را انتخاب کرده و در دانشگاه های سراسری، آزاد همچنین پردیس های بین الملل در این رشته ادامه تحصیل دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *