عمومی

معرفی رشته هوشبری

رشته هوشبری

ممکن است شما علاقه زیادی به تحصیل در رشته های پزشکی و پیراپزشکی داشته باشید، اما در کنکور سراسری رتبه چندان خوبی برای قبولی در این رشته ها را نیاورده باشید. اینجاست که هوشبری رشته ای مناسب برای شماست.

این رشته یکی از رشته های پیراپزشکی است. فارغ التحصیلان در کنار سایر کارکنان اتاق عمل به عنوان دستیار پزشک بیهوشی ارائه خدمات دارند.

رشته هوشبری از جمله رشته هایی است که دارای بازار کار خوب و نسبتا پردرآمد است. سختی کار به نسبت درآمد تقریبا ناچیز است. این رشته سالانه حدود ۲۰۰ هزار نفر ورودی میگیرد.

رشته هوشبری چیست؟

رشته هوشبری یکی از شاخه های پیراپزشکی است.این رشته کاملا با رشته بیهوشی فرق دارد.

در این رشته دانشجویان چگونگی استفاده از ابزار و تجهیزات بیهوشی را زیر نظر پزشک متخصص بیهوشی می آموزند.آن ها یاد میگیرند که چطور بیمار را کاملا بیهوش کنند، گازهای موجود در خون افراد را اندازه گیری کرده و مقدار آن را تنظیم کنند. آرامبخش های مختلف را تجویز کنند، مراقبت های قلبی و تنفسی در طول بیهوشی بیمار و بیدار کردن بیمار بعد از عمل را انجام دهند.

دانشجویان در مقطع کارشناسی ملزم به گزراندن ۱۳۴ واحد درسی به شرح زیر هستند:

۲۶ واحد دروس عمومی

۴۱ واحد دروس پایه

۳۳ واحد دروس تخصصی

۱۸ واحد کارآموزی

۱۶واحد کارورزی

حداقل رتبه لازم برای قبولی در هوشبری چیست؟

تا رتبه حدودا ۱۴ هزار قبولی در این رشته ممکن است. به طور مثال برای قبولی در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در رشته هوشبری درصدهای زیر لازم است:

ادبیات فارسی : ۲۵.۴

دین و زندگی: ۳۶

زبان خارجی: ۳۴.۷

زبان عربی: ۳۳.۴

زمین شناسی: ۰

ریاضیات: ۲۲.۳

شیمی: ۴۶

زیست شناسی: ۴۵.۴

فیزیک: ۱۲.۳

چه کسانی می توانند در هوشبری موفق شوند؟

برای رسیدن به موفقیت در این رشته حتما باید روابط عمومی بالایی داشته باشید تا بتوانید بیمار را به درستی از روند بیهوشی آگاه کنید.

نکته مهمی که باید قبل از انتخاب هوشبری در نظر بگیرید این است که، چنین رشته ای صحنه های دلخراش زیادی برای شخص به همراه دارد.در نتیجه افرادی که توانایی تحمل دیدن خونریزی و همچنین مشکلات جسمانی انسان ها را ندارند، در انتخاب رشته دانشگاهی خود تجدید نظر کنند.

کارآموزی رشته هوشبری چگونه است؟

هدف اصلی انجام کارآموزی، کسب مهارت های عملی وظایفی برای دانشجو است.

وظایفی ک دانشجو باید پس از فارغ التحصیلی بر آنها تسلط کافی داشته باشد. نکته جالبی که وجود دارد این است که ساعت کاری کارآموزان رشته هوشبری با کارآموزان رشته مامایی تطابق دارد تا در شرایط خاص هر دو رشته بتوانند مهارت خود را باهم به اشتراک بگزارند.

به یاد داشته باشید که یک کارآموز موظف است که مطابق با جدول زمانبندی شیفت های خود را در صبح، عصر و روز های تعطیل سر وقت تحویل بگیرد.

دوره کارآموزی این رشته در دو عرصه ۲۰۴ ساعته برگزار می شود.

عرصه اول

کار در PACU به مدت ۱۰۲ ساعت

کار در ICU به مدت ۱۰۲ ساعت

عرصه دوم

کارآموزی در اورژانس برابر با ۱۰۲ساعت

کارآموزی در سرویس درد به مدت ۱۰۲ ساعت

طرح دوساله هوشبری

فارغ التحصیلان در هوشبری مثل دانشجویان پزشکی بعد از پایان تحصیل خود ملزم به گذراندن “طرح دوساله هوشبری” در مناطق محروم هستند.

این طرح برای آقایانی که به سربازی نرفته اند، سربازی محسوب میشود. همچنین گذراندن طرح هوشبری برای دانشجویان اجباری است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *