کنکوری ها

مدیریت زمان در کنکور سراسری

تکنیک های طلایی مدیریت زمان در کنکور 

بزرگترین مشکلی که داوطلبان سر جلسه کنکور با آن مواجه‌اند،عدم مدیریت زمان است، به طوری که هر سال از داوطلبان بعد از جلسه کنکور این جملات را زیاد می‌شنوید: «تو جلسه وقت کم ‌آوردم»، «عجله کردم و همین باعث شد تعدادی تست رو غلط بزنم» ، «نمی‌تونم وقتمو موقع آزمون تنطیم کنم»، «روی یه سوال خیلی وقت گذاشتم و نتونستم به تعدادی از سوالای دیگه پاسخ بدم»!

یکی از فرق‌های اساسی کنکور با امتحانات تشریحی زمان محدود پاسخ‌دهی به سوالات است، گاهی دانش آموزان با معدل ۲۰ نمی‌توانند رتبه‌ی خوبی کسب کنند،که عامل اصلی آن مدیریت زمان و مهارتی است که باید بدست آورند.

اما هنر رتبه‌های برتر، داشتن تسلط کافی در مباحث درسی، جمع بندی درست مطالب در روز های نزدیک به زمان برگزاری آزمون و مدیریت زمان در جلسه آزمون بوده که توانسته در مدت زمان محدود،به سوالات جواب درست دهند.

تکنیک‌های مدیریت زمان:

 

تکنیک وقفه در آزمون

در آزمون‌های طولانی عملکرد داوطلبان به مرور کاهش می‌یابد. این کاهش عملکرد باعث خستگی ذهنی و جسمی می‌شود، نشستن طولانی مدت روی صندلی باعث اختلال گردش خون نیز می‌شود.

نکات مهم

-هر نیم ساعت یک بار  به مدت ۳۰ ثانیه چشمان خود را ببندید و به صندلی تکیه دهید.

-روی صندلی بی‌حرکت نباشید،چند دقیقه یک بار دست و سر و گردن خود را تکان دهید.

-سعی کنید نفس‌های خود را آرام‌تر کنید و عمیق‌تر نفس بکشید.

تکنیک ضربدر منها

وقتی با سوالی روبرو می‌شویم با سه حالت برخورد می‌کنیم:

-پاسخ می‌دهیم.

– پاسخ نمی‌دهیم.

-اشتباه پاسخ می‌دهیم.

  1. دسته اول: سوالات ساده‌اند و به سرعت پس از خواندن سوال،پاسخ را علامت می‌زنید.
  2. دسته دوم: سوالاتی که پاسخ آنها را نمی‌دانید و علامت منفی کنار سوال می‌گذارید و از آن میگذرید.
  3. دسته سوم: سوالات شک برانگیز و چالشی، برای این سوالات علامت ضربدر را در نظر میگیریم. در پایان و وقت اضافه به این سوالات برخواهید گشت؛ اگر توانستید پاسخ درست را علامت بزنید که درود برشما اما اگر نتوانستید در پاسخ نامه کنار سوال یک نقطه کوچک بگذارید که سوالات را به اشتباه شماره وارد نکنید!

 

تکنیک بازگشت

این تکنیک ویژه کسانی است که در جلسه آزمون وقت اضافی بیاورند و به این اشاره دارد که در زمان باقی مانده، به کدام درس و کدام سوال‌‌ها برگردید.

به طور مثال/ بعضی از داوطلبان سوالات ریاضی، تاریخ ادبیات و قرابت معنایی را بار اولی که می‌خوانند قادر به پاسخگویی نیستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *