عمومی

معرفی دانشگاه تبریز

دانشگاه تبریز

دانشگاه تبریز دومین دانشگاه بزرگ ایران است. یکی از قدیمی ‌ترین دانشگاه‌ های ایران به حساب می آید. از مهم‌ترین نکاتی که در معرفی دانشگاه تبریز باید به آن اشاره شود، تاسیس این دانشگاه به عنوان دومین در ایران است. این دانشگاه در سال ۱۳۲۶ در مرکز تبریز تاسیس شده و یکی از بزرگ‌ترین دانشگاه‌های شهر تبریز محسوب می‌شود.

این دانشگاه جزو برترین دانشگاه های زیر نظر وزارت علوم و فناوری است و از جمله دانشگاه های تراز یک براساس رتبه بندی وزارت علوم در کشور است.

شرایط قبولی در دانشگاه تبریز

بعد از گزراندن کنکور سراسری داوطلبان می بایست در انتخاب رشته این دانشگاه را در اولویت های اولیه خود قرار دهند؛ لازم به ذکر است این دانشگاه در برخی رشته ها پذیرش بدون کنکور و صرفا بر اساس سوابق تحصیلی هم دارد.

افتخارات و فعالیت های علمی این دانشگاه

فعالیت‌های علمی در این دانشگاه بسیار با ارزش هستند. دانشجویان و اساتید این دانشگاه در حوزه های مختلف علمی تلاش‌های بسیاری کرده‌اند. این دانشگاه حدودا ۱۸۶۷۱ مقاله دارد و در حدود ۳۲ همایش در این دانشگاه برگزار شده است. فعالیت‌های علمی دانشگاه تبریز به صورت زیر است:

کلیه مقالات در داخل کشور: ۱۷۳۸۸ مقاله

کلیه مقالات ISI: ۱۸۶۷۱ مقاله

تعداد همه مجلات: ۲۲ ژورنال

مراکز پژوهشی دانشگاه تبریز

دانشگاه تبریز به علاوه دانشکده‌های مختلفی که دارد، از مراکز مطالعاتی و پژوهشی بسیاری نیز برخوردار است. مراکز دانشگاه تبریز عبارتند از:

موسسه تحقیقات اجتماعی، موسسه تحقیقات علوم اسلامی – انسانی، مرکز تحقیقات علوم پایه تبریز، مرکز پژوهشی ریاضیات در صنعت، مرکز پژوهشی ژئوتوریسم، پژوهشکده محیط زیست، پژوهشکده ستاره‌شناسی و فیزیک کاربردی، گروه پژوهشی جغرافیا، موسسه تاریخ و فرهنگ ایران، موسسه مطالعاتی و تحقیقاتی قفقاز، آناتولی و آسیای میانه

مقاطع تحصیلی دانشگاه تبریز

این دانشگاه در مقطاطع تحصیلی متفاوت به دانشجویان خدمات ارائه می‌دهد. داوطلبان تحصیل در دانشگاه تبریز می‌توانند در رشته‌های زیر مشغول به تحصیل شوند:

۴ رشته در مقطع کاردانی

۱۶۴ رشته در مقطع کارشناسی

۳۲۲ رشته در مقطع کارشناسی ارشد

۲۰۹ رشته در مقطع دکتری

دانشکده‌های دانشگاه تبریز

این دانشگاه از ۲۱ دانشکده مختلف تشکیل شده است که دانشجویان می‌توانند رشته‌های تحصیلی مورد نظر خود را در این دانشگاه سپری کنند. دانشکده‌های آن عبارتند از:

دانشکده ادبیات فارسی و زبان‌های خارجی

دانشکده اقتصاد، مدیریت و بازرگانی

الهیات و علوم اسلامی

ریاضی

علوم طبیعی

فیزیک

فنی-مهندسی عمران

دانشکده کشاورزی

کشاورزی و منابع طبیعی اهر

فنی-مهندسی شیمی و نفت

تربیت بدنی و علوم ورزشی

جغرافیا و برنامه‌ریزی

دامپزشکی

شیمی

علوم تربیتی و روان‌شناسی

دانشکده فنی-مهندسی برق و کامپیوتر

مهندسی فناوری‌های نوین

مکانیک

دانشکده فنی و مهندسی مرند

دانشکده فنی و مهندسی میانه

امکانات دانشگاه تبریز

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های مورد نظر داوطلبان برای انتخاب دانشگاه امکانات رفاهی و تفریحی آن دانشگاه است. امکانات دانشگاه تبریز عبارتند از:

امکانات ورزشی با تجهیزات مجهز، خوابگاه‌های با کیفیت، برگزاری مسابقات در رشته‌های مختلف، سالن‌ها و اماکن ورزشی، سالن‌های بدنسازی، سالن تنیس روی میز، زمین‌های ورزشی، پیست دوچرخه‌سواری و …

هم چنین دانشگاه تبریز دارای دو مرکز بهداشت (مرکز بهداشت دانشجویان و مرکز مشاوره دانشجویی) برای دانشجویان می باشد.

توضیحات بیشتر سایر دانشگاه های ایران را میتوانید در قسمت مقالات سایت دانشمندان مطالعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *