عمومی

معرفی رشته مامایی

رشته مامایی

رشته مامایی که ازسری رشته های علوم پزشکی است. که بعنوان یکی از انتخاب‌های اصلی برای  داوطلبان کنکور تجربی در زمان انتخاب رشته تلقی می‌شود.

امروزه لقب ماما به کسی اطلاق می‌شود که حداقل مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد مامایی را از دانشگاه های معتبر دریافت کرده. همچنیین موفق به اخذ پروانه رسمی مامایی از مراجع ذی ربط شده باشد.

به طور کلی وظایف یک ماما در حیطه شغلی او عبارت است از:

نقش مشاوره‌ای او در جامعه.

آموزش نکات مربوط به بانوان و دختران در سنین بلوغ و باروری.

مشاوره و راهنمایی‌ قبل و بعد از ازدواج مخصوص زوجین.

کلیه مراقبت‌های بانوان اعم از قبل، حین و بعد از بارداری.

و…

نحوه پذیرش رشته مامایی در دانشگاه‌های به چگونه است؟

ادامه تحصیل در ابن رشته در دانشگاه‌ها فقط با شرکت در ازمون کنکور سراسری و کسب حداقل تراز قبولی دانشگاه‌های  دولتی و آزاد امکان‌پذیر است. همان‌طور که می‌دانید، رشته مامایی جزو زیرگروه های مجموعه علوم پزشکی بوده. و برای کسب رتبه قبولی در این رشته لازم است داوطلبان در کنکور سراسری رشته علوم تجربی شرکت کنند.

پس از برگزاری آزمون سراسری تجربی و انتخاب رشته مامایی، دانشگاه‌های سراسری و ازاد از بین متقاضیان واجد شرایط خانم، دانشجو پذیرش میکنند.

شهریه دانشگاه آزاد برای رشته مامایی چقدر است؟

دانشگاه آزاد که  از معتبرترین دانشگاه‌های کشور بعد از دانشگاه سراسری است.  همان‌طور که می‌دانید، شرط اصلی ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد منوط به پرداخت شهریه خواهد بود. در کل، شهریه دانشگاه‌ آزاد در دو نوع شهریه ثابت و شهریه متغیر است.  که شهریه ثابت باتوجه به سال ورود شما و تشخیص مدیرگروه شما در دانشگاه تعیین می‌شود. و شهریه متغیر براساس تعداد واحدهای نظری و عملی هر ترم تعیین می‌گردد.

دوره کارشناسی مامایی به چه صورت است؟

۸ ترم! این به این معنی است که دانشجویان مقطع لیسانس مامایی در طی ۴ سال تحصیل خود، موظفند ۸ نیم‌سال تحصیلی را بگذراند. یعنی هر ترم مامایی نیز مانند سایر رشته‌ها کارشناسی پیوسته حدودا ۴ ماه است.

در دوره کارشناسی، دانشجویان مامایی باید ۱۳۵ واحددرسی رابگزرانند که اعم از واحد های مختلف نظری و عملی است. علاوه‌ بر فراگیری دروس تئوری، از ترم دو وارد بیمارستان‌ها میشوند و دروس عملی خود را می آموزند.

دروس مامایی عبارتند از:

۲۰ واحد دروس عمومی (مشترک بین همه رشته‌ها)

۲۰ واحد دروس پایه

۶۲ واحد دروس تخصصی

۱۶ واحد دروس دوره کاراموزی

بازارکار رشته مامایی به چه صورت است؟

با توجه به نیاز جوامع به این رشته و تربیت افراد متخصص برای این رشته بازار کار خوبی فراهم شده است.

افرد  فارغ التحصیل میتوانند با توجه به علاقه خود در مراکز بهداشتی، بیمارستان ها، زایشگاه ها و… مشغول به کار شوند.

البته بعد از انجام ۷۵ زایمان طبیعی افراد میتوانند در راستای اخذ مجوز و تاسیس مطب شخضی اقدام کنند.

هم چنین میتوانند به عنوان سرپرست یا مدیر بخش های درمانی خاص فعالیت خود را ادامه دهند.

طرح مامایی حدودا چند سال است؟

گذراندن طرح مناطق محروم، برخلاف رشته‌هایی مانند: پزشکی،  و داروسازی و .. در این رشته اجباری نیست. افرادی که تمایل دارند، می‌توانند در دوره طرح ها که به مدت دو سال در مناطق محروم برگزار میشود شرکت کنند. و علاوه ‌بر کسب مهارت، به سابقه کاری خود هم بیفزایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *