عمومی

معرفی رشته فیزیوتراپی

رشته فیزیو تراپی

فیزیوتراپی، از جمله رشته های توانبخشی است که توسط حرکات فیزیکی، تا حد ممکن به درمان بیماران و رفع معلولیت های افراد، کمک می کند. فیزیوتراپی را با نام “طب فیزیکی” هم می شناسند. نکته قابل توجه در این مدل درمان این است که بیمار بهبود می یابد ولی از هیچ دارویی استفاده نمیکند.

هدف اصلی از ارائه رشته فیزیوتراپی در دانشگاه، تربیت افرادی متخصص در حوزه درمان فیزیکی بیماران است. بعضی از صدماتی که یک پزشک طب فیزیکی از پس درمان آن بر می آید، عبارتند از : بیماری های روماتیسمی ، مفصلی، ضایعات ورزشی و …

وظایف یک فیزیوتراپیست چیست؟

مشاوره به بیماران در ارتباط با رژیم های غذایی، ورزشی، تهیه گزارش در پایان هر جلسه فیزیوتراپی و ارائه آن گزارش به پزشک بیمار، ارائه آموزش های لازم به بیمار و خانواده اش در راستای رفع و بهبودی کامل بیماری، انجام اعمال فیزیوتراپی برای بیماران مثل ماساژ ، گرما دادن از جمله وظایف یک فیزیوتراپیست میباشد.

طراحی و تهیه برنامه های درمانی برای بیماران، متناسب با وضعیت روحی و جسمی هر شخص

همکاری با کادر پزشکی و توجه به تشخیص پزشک در مورد بیمار.

استفاده از دستگاه های مختلف فیزیوتراپی جهت درمان.

بررسی روند پیشرفت و یا بهبودی بیماران.

توانایی های لازم برای یک دانشجوی فیزیوتراپی چیست؟

از مهم ترین موارد داشتن روحیه ای قوی است. این دسته از پزشکان ممکن است هرروز با افرادی دارای بیماری های سخت و لاعلاج سروکار داشته باشند. در نتیجه باید بتوانند در مواجهه با آن ها روحیه خود را حفظ کرده و روند درمان را پیش ببرند.

یکی دیگر از توانایی های مورد نیاز توانایی جسمی است. فیزیوتراپیست ها ممکن است مجبور باشند در روز ساعت ها بیاستند یا به افرادی دارای وزن بالا کمک کنند پس باید توانایی جسمی بالایی داشته باشند تا از پس همه این کارها بر بیایند.

خلاقیت ار ارکان های مهم برای یک پزشک ماهر است. به این صورت که بعد از معاینه هر بیمار بتوانند یک روش درمانی مخصوص به همان بیمار به وجود آورند.

یک متخصص در این حیطه باید صبر و حوصله فراوان داشته باشید چون اغلب با افرادی که دچار ضایعه مغزی شده اند یا دارای عقب ماندگی هستند سروکار دارد. هم چنین نتیجه کارش به مرور پدیدار می شود.

فیزیوتراپی چند واحد درسی و کار آموزی است؟ و چه گرایش هایی دارد؟

در مقطع کارشناسی این رشته هیچ گونه گرایشی ندارد و علاقه مندان، می توانند از مقطع ارشد تا مقطع دکتری، گرایش مورد علاقه خود را انتخاب کنند.

طول دوره کارشناسی پیوسته برای این رشته مانند اغلب رشته های دیگر ، ۴ سال و حدودا شامل ۱۳۵ واحد درسی است.

۲۴ واحد کارآموزی را هم شامل میشود.

بازار کار و موقعیت های شغلی این رشته به چه شکل است؟

افرادی که در رشته فیزیوتراپی، فارغ التحصیل می شوند، از لحاظ بازار کار نگرانی خاصی نخواهند داشت. بیمارستان ها، مراکز توانبخشی، درمانگاه ها، فدراسیون های ورزشی ، هلال احمر و غیره از جمله مکان هایی به شمار می آیند که امکان اشتغال برای فیزیوتراپیست ها را را فراهم می کنند.کسانی که به اندازه کافی مهارت و سابقه کار دارند، می توانند یک مرکز فیزیوتراپی خصوصی تاسیس کنند، به صورت حرفه ای مشغول به کار شوند.

این رشته جز پردرآمد ترین رشته مرتبط به ورزش هم شناخته میشود. به این دلیل که مصدومیت های ورزشی گاهی فقط با کمک یک فیزیوتراپیست رفع میشوند.

رشد جمعیت میانسال و سالمند هم از دیگر عوامل افزاینده بازار کار این رشته است.

از سری معایب رشته فیزیوتراپی چیست؟

معایب این رشته می توان به حجم بالای منابع درسی در دانشگاه اشاره کرد. دانشجویان در دوره تحصیلی خود باید مطالعه  بالایی داشته باشند. همچنین در رشته فیزیوتراپی، پزشک فیزیوتراپیست ها از جسم خود برای بهبود بیماران مایه می گذارد و این موضوع ممکن است، در دراز مدت برای پزشک مشکلاتی بوجود بیاورد. به همین دلیل به طور مکرر به فیزیوتراپیست ها  پیشنهاد می شود که اصلا ورزش را فراموش نکنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *