عمومی

معرفی رشته اقتصاد

رشته اقتصاد

این رشته مجموعه ای از دانش های مربوط به اقتصاد را بررسی می کند. به شکلی که با چیدمان اصولی عناصر بتوان به بهترین نحو نیاز های انسانی را تامین کرد. هدف از ارائه این رشته در سطح دانشگاهی ، آموزش متخصصانی است، که با کسب مهارت لازم توانایی حل چالش های اقتصادی یک ارگان یا کشور را داشته باشند.

رشته اقتصاد برای چه کسانی مناسب تر است؟

داوطلبان برای انتخاب این رشته در دانشگاه باید از پیش زمینه مناسبی، در دروس تخصصی این رشته مانند: آمار و ریاضی برخوردار باشند. زیرا در اکثر دروس رشته اقتصاد از مسایل پیشرفته ریاضی و تحلیل های آماری استفاده میشود.

همچنین لازم است به مطالعه سیر تکاملی نظریه های مختلف اقتصادی، علاقه داشته باشند.

شرایط تحصیل مقطع کارشناسی رشته اقتصاد به چه صورت است؟

رشته اقتصاد در زیرگروه ۳ علوم انسانی قرار دارد و داوطلبین سایر گروه های آزمایشی مثل علوم تجربی و ریاضی هم امکان شرکت در کنکور این رشته را دارند. پذیرش این رشته به روش با کنکور و بدون کنکور در دانشگاه های دولتی، پردیس خودگردان، موسسات آموزش عالی، پیام نور و دانشگاه های آزاد انجام می گیرد.

مهم ترین گرایش های رشته اقتصاد در مقطع کارشناسی چه چیزهایی است؟

اقتصاد

نظری

پول و بانکداری

بازرگانی

کشاورزی

حمل و نقل

تعداد واحدها در این رشته و طول دوره کارشناسی آن چقدر است؟

کارشناسی رشته اقتصاد در دانشگاه یک دوره ۴ ساله است، که طی آن داوطلبان ملزم به گزراندن، ۱۳۵ واحد درسی خواهند بود.

آینده شغلی رشته اقتصاد به چه  صورت است؟

در حال حاضر رشته اقتصاد نسبت به سایر رشته های علوم انسانی دارای بازار کار بهتری است. به دلیل افزایش تعداد مراکز  تجاری و سازمان های در حال رشد، فارغ التحصیلان این رشته  میتوانند در کلیه بخش های اقتصادی و مالی شرکت ها و سازمان ها مثل سازمان برنامه و بودجه، بانک مرکزی و سایر بانک ها، مراکز آمار و… مشغول به کار شوند.

از بهترین فرصت های شغلی برای فارغ التحصیلان رشته اقتصاد می توان به مشاور و تحلیلگر مالی سازمان، مدیر مالی، متصدی و کارمند بانک، کارشناس گمرک ، کارشناس امور مالیاتی، استاد دانشگاه، کارشناس یا مدیر بازار یابی، کارشناس فروش، کارشناس تحقیقات بازار و مدیر تدارکات اشاره کرد.

وظایف یک اقتصاددان چیست؟

فردی که به عنوان فارغ التحصیل اقتصاد وارد بازار کار می شود باید توانایی تجزیه و تحلیل دقیق مسائل اقتصادی را داشته باشد. توانایی وی باید به نحوی باشد که اگر مشکلی در این زمینه پدید آمد ، فرد بتواند مشکل بوجود آمده را حل کند.

یک اقتصاددان باید همواره اطلاعات و دانش خود را در زمینه اقتصاد به روز نگه دارد زیرا مسائل اقتصادی همه جوامع، هر روز در حال تغییر است. هم چنین فقط داشتن اطلاعات کافی نیست؛ توانایی استفاده از آن ها هم بسیار حائز اهمیت است. این که فرد بداند هر مسئله ای با چه راه حلی، قابل حل است یا برای برطرف کردن یک مشکل اقتصادی نیاز به یادگیری چه دانشی است، از سری موارد مهم یک اقتصاددان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *