مقدار ساعت مطالعه برای دانشآموزان از عوامل مهم پیشرفت درسی است. مشاورین کنکور همواره دانشآموزان را به سمت بالا بردن ساعت مطالعاتی تشویق کرده اند اما بیشتر دانشآموزان در بالا بردن ساعت مطالعه خود احساس ناتوانی دارند و تصور میکنند این کار شدنی نیست.
اتلاف وقت اصلی ترین دلیل بالا نرفتن ساعت مطالعاتی است. در طول ۲۴ ساعت روز اوقاتی بسیار مهم و کلیدی از دید ما مخفی میشوند که برای پیشرفت بیشتر باید حتما به آن ها توجه داشت.
۱- صبح زد قبل از مدرسه
۲- شب قبل از خواب
۳- تایم ناهار
۴- تایم استراحت میان بازهی مطالعاتی
صبح ها قبل از مدرسه، مغز شما بیشترین توان برای مطالعه را دارا است اما از آن استفاده نمیشود. این زمان از روز چون ذهن شما موبایل و فعال است بهترین زمان برای مطالعه دروس دشوار تر می باشد. بهتر است قبل از رفتن به مدرسه یک بازه خوانده شود.
بیشتر دانشآموزان بعد از شام یا از ساعت ۸ به بعد درس خواندن را رها میکنند. و حداقل ۲ ساعت طلایی هدر میرود. شایان ذکر است که آخر شب ها بهترین زمان برای انجام روتین درسی است. از هر مبحثی که روی آن تسلط دارید تست بزنید تا در کنار مرور آن به تقویت تست زنی خود هم کمک کرده باشید.
بعد از مدرسه و صرف ناهار استراحت های یک ساعته تایم زیادی از شما میگیرند. بهتر است بعد از ناهار برای جلوگیری از خواب آلودگی دوش آب سرد بگیرید و با شادابی بیشتر به اجرای برنامه مطالعاتی بپردازید. تا جای امکان از خوردن غذاهای سنگین و پرکالری پرهیز کنید. پرخوری در وعده ناهار خستگی بسیاری به همراه می آورد.
در میان بازههای مطالعاتی استراحتهای طولانی نداشته باشید. از محل درس خواندن خارج نشوید. پشت میزتان میتوانید چند حرکت کششی کوتاه انجام دهید و بازهی بعدی را شروع کنید. استفاده از تلفن همراه یا ایرپاد و.. خستگی شما را بیشتر میکند و کنترل زمان را از شما میگیرد. همچنین در کاهش تمرکز هم بسیار تاثیر دارد. توصیه میشود حتما یک دقیقا قبل از تمام شدن زمان استراحت جزوه و کتاب مربوط به بازهی بعدی را آماده کنید و در موقعیت درس خواندن قرار بگیرید.
همچنین برای اینکه بازهی مطالعاتی مفیدی داشته باشید به نکات زیر حتما توجه کنید:
۱- منابع درست انتخاب کنید. با توجه به سطح توانایی تان در دروس مختلف کتاب تست تهیه کنید. تستهای سطح بالا برای دروس دشوار تنها زمانی مفید است که تسلط کافی روی درس داشته باشید در غیر این صورت فایدهای ندارد.
۲- تست آموزشی بزنید. حتما بعد مطالعه دروس جدید چند تست ساده از آن را حل کنید. توجه داشته باشید درصد این تستها اهمیتی ندارد و صرفا برای تثبیت مطالب است.
۳- از تحلیل آزمون استفاده کنید. با تحلیل آزمون های قبلی نقاط ضعف و قوت خود را بشناسید و در بازهی های مطالعاتی به از بین بردن نقاط ضعف بپردازید
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.