عمومی

برنامه ریزی درسی در تعطیلات

تعطیلات عید نوروز زمان بسیار زیادی برای مطالعه و جمع بندی دروس عقب افتاده است. این بازه‌ی دو هفته‌ای شاید از دور زمان زیادی به نظر برسد، اما اگر با برنامه‌ ریزی درستی همراه نباشیم این فرصت طلایی را از دست خواهیم داد.

در ادامه مروری بر چند نکته پیرامون ویژگی‌های برنامه ریزی درست خواهیم داشت:

ویژگی اول قابل اجرا بودن برنامه است. زمان تعطیلات نوروز بسیاری از دانش‌آموزان به علت ترس پایان یافتن تایم، برنامه‌هایی سنگین و عملاً غیر قابل اجرا را پیش میبرند که به دلیل حجم زیاد مطالب خستگی دانش‌آموز را تشدید می‌کند و در صورت به اتمام نرساندن برنامه احساس ضعف و شکست را به داوطلب منتقل می‌کند، در بسیاری از مواقع این خستگی و نا امیدی مانع ادامه دادن مطالعه در روزهای بعد می‌شود.

ویژگی بعدی یک برنامه‌ی مناسب توجه به انگیختگی ذهنی دانش‌آموزان است، هنگام چینش دروس باید به این مورد توجه داشت که درس‌های زمان بر و سنگین یا درس‌هایی که مورد علاقه دانش‌آموزان نیستد یا در آن ها مهارت بالایی ندارند در ابتدای صبح یا بعد از استراحت وسط روز قرار گیرد و درس‌های سبک تر که برای داوطلبان دوست داشتنی یا به نسبت راحت تر هستند و در آن ها مهارت بیشتری دارند در پایان روز جای گیرند، توجه داشته باشید که بخشی از این فرایند میان دانش‌آموزان متفاوت است و این چینش تا حدودی سلیقه‌ای است.

ویژگی سوم مشخص کردن زمان استراحت و خواب وسط روز است، وقت استراحت دانش آموزان در میان هر دو بازه‌ی درسی هم نباید خیلی زیاد باشد که باعث اتلاف وقت گردد و نه خیلی کم که دانش‌آموزان را دچار خستگی کند، تایم پیشنهادی بین ۱۰-۱۵ دقیقه می‌باشد و توصیه می‌شود داوطلبان در این میان در فضای باز قرار گیرند و چند حرکت کششی ساده برای از بین رفتن خستگی انجام دهند. زمان خواب تیز بهتر است در میان بازه‌های پایانی قرار بگیرد چرا که انرژی دانش‌آموزان در پایان روز به شدت کاهش پیدا میکند و نیاز به یک استراحت کوتاه برای ادامه دادن برنامه دارند.

چهارمین ویژگی متناسب بودن تایم بازه‌ی مطالعاتی با مبحث مشخص شده است. اشتباه ترین کار ممکن برای نوشتن برنامه‌ی مطالعاتی در تعطیلات این است که هر بازه از هر کتاب یک درس خوانده شود، دروس هر کتاب درسی از نظر حجم مطالب متفاوت اند، برای مثال دروس اول و دوم فیزیک یازدهم از نظر حجم مطالب برابری نمی‌کنند و نباید زمان یکسان برایشان در نظر گرفت، یا یک درس تاریخ سال دوازدهم انسانی با یک درس جغرافی آن به هیج وجه قابل مقایسه نیست، پس حتما باید به این مورد توجه کرد که زمان اضافه یا کم به دروس اختصاص داده نشود.

ویژگی پنجم هدف گذاری است. بهتر است در آخر هر روز ار قبل آزمونی آماده داشته باشید و بعد از اتمام برنامه از خودتان آزمون بگیرید، با این امر جدا از اینکه متوجه پیشرفت یا پسرفت در فرآیند درسی خود می‌شود، می‌توانید تا تحلیل آزمون درست، مشکلات ریزی که از نظرتان پنهان مانده را شناسایی و حل و فصل کنید.

ویژگی آخر انعطاف پذیری است. همیشه بهتر است یک بازه‌ی مطالعاتی خالی در آخر برنامه داشته باشید که در صورت عقب افتادن از برنامه به جبران آن برسید و هم می‌توانید از این بازه برای مرور قبل آزمونتان استفاده کنید.

در آخر توصیه‌ی ما برای دانش‌آموزان عزیز این است که حتما به مشاور متخصص مراجعه کنند و به هیچ وجه این برنامه ریزی برای تعطیلات را ساده نگیرند زیرا این فرصت طلایی به راحتی از دست می‌رود.

ما در دانشمندان جوان مفتخریم در سال‌های فعالیت خود هر سال برای دانش‌آموزان رشته‌های تجربی، ریاضی و انسانی برنامه‌ی مناسب به همراه منابع معتبر با جمع بندی کامل دروس ارائه دادیم، همچنین حضور دکتر نیما جعفری در کنار دانش‌آموزان در تمام روزهای اردوی مطالعاتی این امکان را فراهم نموده که هر سال دانش‌آموزان با بهره گیری از ایشان و با توجه به ویژگی‌های شخصی خود، برنامه مطالعاتی تعطیلات را به طور کامل پیش برده و درکنار هم با اعتماد بنفس و مهارت بالا به استقبال سال نو رفته‌ایم.
به امید استفاده هرچه تمام‌تر شما از این فرصت طلایی.

در ویدیو های زیر توضیحاتی راجع به اردوی نوروزی نهمی ها را میتوانید تماشا کنید

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *