عمومی

خلاصه نویسی برگ برنده شما

خلاصه‌‌ نویسی، برگ برنده‌ی شما!

یکی از بزرگترین دغدغه‌ی دانش‌آموزان خواندن و یادگیری حجم زیاد دروس در مدت زمان کوتاه است. اینجاست که برگه‌ی خلاصه نویسی به کمک شما می‌آید که کارآمد‌ترین روش مرور مطالب خوانده شده است. روش خلاصه‌نویسی برای دروس مختلف کاملا متفاوت است. به عنوان مثال بهتر است خلاصه دروس حفظی به صورت موضوعی و مبحث به مبحث نوشته شود و برای دروس اختصاصی-محاسباتی فرمول‌های مهم و کاربردی را یادداشت کنید و زیر فرمول‌هایی که باهم ارتباط دارند یک یا دو مثال مهم را بنویسید. اکنون بیایید روش‌های مختلف خلاصه‌نویسی را باهم بررسی کنیم:

روش سرفصل‌نویسی

این روش برای زمانی مناسب است که شما قصد دارید مطالب را به صورت کلی خلاصه کنید. در روش سرفصل نویسی باید چهار تا پنج مورد از کلمات کلیدی مهم را مانند یک لیست یادداشت کرده و زیر هر کدام از این کلمات چند کلمه یا عبارت مرتبط با آن‌ها را یادداشت کنید.

روش یادداشت‌برداری

در این روش پس از خواندن هر پاراگراف، نکات کلیدی را پشت هم یادداشت کرده و از روی مطالبی که یاد نگرفتید عبور کنید.

روش حاشیه‌نویسی

در این روش بهتر است که کلیدی ترین کلمات هر پاراگراف رو استخراج کرده و به زبان ساده در دو الی سه خط در حاشیه کتاب و یا جزوه یادداشت کنید.

توجه داشته باشید که این نوع از خلاصه نویسی به دلیل استخراج کردن کلمات کلیدی متن و نگارش اون به زبان خودتان به تمرکز بیشتر، دقت، قدرت حفظ کردن و یادگیری بهتر به شما کمک می‌کند.

روش نقشه‌کشی ذهنی

یکی از کاربردی‌ترین روش‌های خلاصه نویسی نقشه‌کشی ذهنی است. در این روش ابتدا یک موضوع یا تیتر را در مرکز صفحه قرار داده و مطالب جزئی‌تر را به کمک شاخه به آن متصل می‌کنیم و همین کار را در مورد هر شاخه و جزئیات مربوط به آن تکرار می‌کنیم.

نویسنده: رعنا نبیی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *