عمومی

معرفی رشته حقوق

رشته حقوق

رشته حقوق از جمله پرطرفدار ترین رشته های گروه انسانی است. هرساله رتبه های برتر گروه آزمایشی انسانی در رشته حقوق دانشگاه های برتر پذیرش می شوند و به ادامه تحصیل می پردازند. این رشته بسیار گسترده بوده و جنبه ها مختلف زندگی بشر را در سطوح خرد و کلان بررسی می کند.

دانشجویانی که در رشته حقوق پذیرش می شوند؛ در ابتدا مقدمه‌ای از علم حقوق را می خوانند تا با کلیات آن آشنا شوند. سپس  با دو بخش اصلی حقوق یعنی حقوق عمومی و خصوصی که هر کدام دارای دو شاخه داخلی و بین‌ المللی است، آشنا می شوند.

گرایش های رشته حقوق در دفترچه انتخاب رشته کنکور درج شده است. باید توجه داشت که دانشگاه های پذیرنده دانشجو در رشته حقوق بسیار هستند و علاوه بر دانشگاه های دولتی سراسر کشور، تعداد زیادی از دانشگاه های آزاد و غیر انتفاعی هم اقدام به پذیرش دانشجو دراین  رشته کرده اند.داوطلبان پیش از انتخاب رشته حقوق میبایست اطلاعات کافی راجع به این رشته، بازار کار و… داشته باشند؛ در ادامه قصد معرفی کامل رشته حقوق را داریم.

مهم ترین وظایف یک حقوقدان چیست؟

مهمترین وظایف آن ها عبارتند از:

تحقیق، تجزیه و تحلیل مواد قانونی و نظریه های مختلف علم حقوق

جمع آوری و نگهداری از مستندات و مدارک مربوط به موکلان

رعایت مصلحت موکلان

تحریر دعاوی از جمله بازپرسی ها

ارائه مشاوره حقوقی به مراجعه کنندگان

تهیه گزارش حساب دوره وکالت؛ به این معناست که وکیل باید درباره همه اقداماتی که از طرف موکل خود انجام می دهد به او  گزارش دهد.

انجام همه کارهای مربوط به ثبت، ایجاد تغییرات در ساختار، انحلال شرکت و …( عمدتا در شرکت خصوصی) رسیدگی به شکایت ها و دعاوی حقوقی ارائه اطلاعات مورد نیاز و انجام همه امور حقوقی مربوط به انواع مزایده ها، مناقصه ها و …

بازار کار و درآمد رشته حقوق به چه صورت است؟

اگر یک وکیل با تجربه و همه فن حریف باشید یا حداقل چند دعاوی را با موفقیت پشت سر گزاشته باشید بازار کار و در آمد  خوبی در انتظار شما خواهد بود ولی برعکس؛ اگر ناموفق باشید چندان به کسب درآمد بالا امید نداشته باشید. علاوه بر این این  چون در دوره لیسانس مقدمات حقوق خوانده می شود، برای  داشتن بازار کار خوب در رشته حقوق، ادامه تحصیل تا مقطع ارشد به دانشجویان توصیه می شود.

فارغ التحصیلان این رشته می توانند با شرکت در آزمون استخدامی به عنوان یک مشاور حقوقی در موسسات دولتی از جمله  شهرداری ها، بخشداری ها، دانشگاه ها، شرکت های خصوصی، بانک ها، وزارت خانه ها و ادارات ثبت اسناد و املاک، به کار مشغول شوند. درواقع می شود گفت که همه واحدهایی که شخصیت حقوقی دارند به یک مشاور حقوقی هم نیاز دارند.

به علاوه افراد فارغ التحصیل از این رشته می توانند اقدام به تاسیس دفاتر اسناد رسمی، دفاتر ازدواج و طلاق و یا دفاتر وکالت خصوصی خود کنند. هم چنین می توانند به عنوان کارمند در این دفاتر و زیر نظر حقوقدان ها فعالیت کنند. نمی شود درآمد قطعی برای وکلا و حقوقدانان در نظر داشت. اما کارمندان دولتی مطابق با قانون وزارت کار حقوق می گیرند ولی افرادی که در حوزه های خصوصی مشغول به کار هستند، با توجه به نوع کار و میزان کار می توانند حقوق و مزایای متفاوتی دریافت کنند.

برای قبولی در رشته حقوق چه درس هایی را باید بخوانیم؟

این رشته در زیرگروه یک گروه آزمایشی علوم انسانی قرار دارد و مهم ترین دروس برای قبولی در آن به شرح زیر است:

ادبیات فارسی: ضریب ۴

زبان عربی : ضریب ۴

فلسفه و منطق:  ضریب ۳

ریاضی: ضریب ۲

باقی دورس: ضریب ۱

ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر به چه صورت است؟

مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری رشته حقوق در ایران هم وجود دارد و فارغ التحصیلان کارشناسی می توانند در آزمون  ارشد حقوق شرکت کرده و در صورت قبولی به ادامه تحصیل بپردازند.

گرایش های مقطع ارشد این رشته عبارتند از: حقوق خصوصی، حقوق ارتباطات، حقوق اسناد و قراردادهای تجاری، حقوق ثبت اسناد و املاک، حقوق جزا و جرم شناسی، حقوق بین الملل، ، حقوق کیفری اطفال و نوجوانان، حقوق دادرسی اداری، حقوق عمومی، حقوق نفت و گاز، حقوق بشر، حقوق تملک فکری، حقوق اقتصادی، ، حقوق محیط زیست، حقوق تجارت بین الملل، حقوق خانواده، حقوق تجاری اقتصادی بین المللی، حقوق حمل و نقل، حقوق شرکت تجاری، حقوق مدیریت دادگستری، حقوق مدیریت نظارت و بازرسی، مدیریت اصلاح و کیفرهای قضایی، ، حقوق سردفتری، حقوق مالی – اقتصادی، حقوق فقه و حقوق جزا و حقوق تجارت الکترونیکی. که داوطلبان کنکوری کارشناسی ارشد می توانند در آن ها ادامه تحصیل دهند.

مهاجرت در رشته حقوق به چه صورت است؟

واحدهای درسی رشته حقوق در کشور ایران با سایر کشورهای دنیا فرق می کند؛ در نتیجه مهاجرت براساس اندوخته های خود از کلاس های حقوق دارای دشواری هایی است، اما خب غیرممکن هم نیست.

هم چنین در برخی گرایش های ارشد مانند حقوق بین الملل و یا حقوق بشر مهاجرت آسان تر خواهد بود. در آم این  رشته در اغلب کشورها بالاست ولیکن لازمه کسب درآمد خوب و قابل توجه داشتن مهارت و استعداد لازم در رشته حقوق است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *