عمومی

با رتبه بالای ۲۵۰۰۰ چیکار کنم؟

رتبم بیشتر از ۲۵۰۰۰ شده، می تونم برم پیام نور؟

شرایطش چیه؟

دیگه کجاها می تونم برم؟

دانشگاه های پیام نور در واحد های مختلف وجود دارد که در زیر به آن ها اشاره کرده ایم:

واحد اسلامشهر، واحد باقر شهر، بهارستان، پاکدشت، واحد پردیس، واحد پیشوا، واحد تهران شرق، واحد تهران غرب، واحد حسن آباد، واحد دماوند، واحد رباط کریم، واحد ری

شرایط پذیرش به چه شکلی است؟

پذیرش در دانشگاه پیام نور بصورت بدون کنکور و اینترنتی می باشد.

بعد از انجام مراحل اینترنتی پذیرفته شدگان می بایست برای ارائه مدارک خود؛ بصورت حضوری به مراکز آموزشی مربوط مراجعه کنند. پذیرش دانشگاه پیام نور در هر دو مقطع کارشناسی و ارشد و به صورت آزمون ورودی یا بدون کنکور است. لازم به ذکر است افرادی که ثبت نام خود را در دانشگاه پیام نور انجام داده اند، فقط می توانند در یکی از رشته های بدون آزمون یا با آزمون ثبت نام کنند.

شما لازم است به طور کامل و از طریق مشاوران تحصیلی از رشته های متفاوت پیام نور اطلاعات لازم را کسب کنید، زیرا مقوله انتخاب رشته در دانشگاه هایی مثل پیام نور که می توانید بدون کنکور هم ثبت نام خود را انجام دهید بسیار مهم خواهد بود.

شروع ثبت نام در دانشگاه پیام نور چه زمانی است؟

ثبت نام در دانشگاه های پیام نور توسط سازمان سنجش اعلام می شود.

همان طور که می دانید دانشگاه های پیام نور در دو مقطع  مختلف کارشناسی و کارشناسی ارشد اقدام به پذیرش دانشجو میکنند. علاوه بر همه این ها پذیرش دانشجو در دانشگاه پیام نور به هر دو صورت با آزمون ورودی و یا بدون کنکور می باشد.

این دانشگاه ها در دو نوبت مهر ماه و بهمن ماه اقدام به ثبت نام می کنند، عموما شروع پذیرش این دانشگاه برای ورودی مهر در مرداد و به شکل همزمان با انتخاب رشته انجام می شود.

ورودی های بهمن ماه هم از نیمه دوم دی می توانند برای تکمیل ظرفیت اقدام کنند. داوطلبان فراگیر هم در آبان و به شکل حضوری است.

شرایط پذیرش دراین دانشگاه ها به چه شکل است؟

یکی از شرایط پذیرش در دانشگاه های پیام نور برای داوطلبان فراگیر این موضوع است که هرکدام از داوطلبان با توجه به علاقه خود فقط می تواند در یکی از رشته ها شرکت کنند.

موردی دیگر این است که شرایط پذیرش دانشگاه پیام نور، در مقطع کارشناسی به شکل با آزمون و بدون آزمون است.

با آزمون از طریق کنکور می باشد که بعد از اعلام نتایج اولیه داوطلبان می توانند در مرداد ماه جهت انتخاب رشته خود اقدام کنند.

برای رشته های بدون کنکور هم در مرداد ماه و آبان ماه داوطلبان می توانند بدون الزام به آزمون و بر طبق  سوابق تحصیلی خود اقدام به انتخاب رشته کنندد. یکی از نکات مهم جهت تحصیل در رشته های بدون کنکور این است که، داوطلبان لزوما باید دارای مدرک پیش دانشگاهی و یا کاردانی باشند.

ثبت نام مقطع کارشناسی ارشد هم به شکل فراگیر بوده و در نیمه دوم مهر انجام می گیرد.

داوطلبان میتوانند دفترچه راهنمای ثبت نام و انتخاب رشته در دانشگاه پیام نور را در سایت سازمان سنجش دانلود کنند. آزمون فراگیر هم در اوایل دی و به صورت سراسری برگزار می شود، اعلام نتایج هم در اواسط بهمن انجام می شود.

دانشگاه پیام نور هم شهریه داره؟

شهریه ثبت نام در دانشگاه پیام نور مثل هر دانشگاه غیر دولتی دیگر شامل دو بخش شهریه ثابت و متغییر می باشد.

شهریه ثابت که بر حسب سال ورود شما به دانشگاه و رشته شما مشخص می شود و در طول سال های تحصیلی شما تغییری نمی کند. اما ممکن است سالانه برحسب سال ورود درصدی افزایش پیدا کند. بخش دیگر شهریه ثبت نام دانشگاه پیام نور که شهریه متغییر است به تعدا واحد های ترمی شما بستگی دارد.

اینکه در هر ترم شما چه تعداد واحدی اخذ کرده اید؟ از واحدهای ترمی شما چه تعداد واحد تئوری یا عملی وجود دارد، تعداد واحدهای اختصاصی و عمومی که در هر ترم برمی دارید عواملی هستند که در میزان شهریه متغیر تاثیر میگذارد.

میزان شهریه رشته های با آزمون و بدون آزمون تفاوت خاصی ندارد و تقریبا یکسان است. علاوه بر شهریه دانشجویان پیام نور حق بیمه و خدمات هم پرداخت میکنند که مبلغی جزئی است.

چه مدارکی برای ثبت نام در دانشگاه پیام نور لازم است؟

مدارک مورد نیاز برای  ثبت نام در دانشگاه پیام نور عبارت است از تصویر از صفحه اول و سوم شناسنامه، تصویر واضح از کارت ملی، شش قطعه عکس سه در چهار از دانشجو.

از دیگر مدارک ثبت نام دانشگاه پیام نور مدرکی است که وضعیت نظام وظیفه آقایان را مشخص می کند، هم چون کارت پایان خدمت یا کارت معافیت، گواهی مدرک دیپلم یا مدرک پیش دانشگاهی، گواهی اشتغال به کار یا حکم کار گزینی ویژه ثبت نام کارمندان.

برای ثبت نام حضوری هم مدارکی که ذکر خواهیم کرد لازم است. اصل شناسنامه به همراه دو برگ کپی از آن، اصل  کارت ملی و کپی از آن، اصل و کپی گواهی دیپلم و گواهی پایان دوره پیش دانشگاهی، اصل و یک برگ از ریز نمرات دوره  تحصیلی دیپلم یا پیش دانشگاهی، فرم تائیدیه حکم ایثارگری و.. برخی از مدارک لازم جهت ثبت نام حضوری و غیر حضوری هستند.

به جز پیام نور، کدوم دانشگاه ها می تونم برم؟

شما می توانید در دانشگا های آزاد هم به تحصیل ادامه دهید، همانطور که اکثرا اطلاع دارید قبولی در این دانشگاه ها هم به دو صورت بدون آمون و با کنکور سراسری می باشند.

قبولی با رتبه کنکور سراسری به این شکل است که بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری باید داوطلبان با توجه به دفترچه انتخاب رشته، پروسه انتخاب رشته خود را انجام داده و سپس در رشته ای که قبول شده اند به تحصیل ادامه دهند.

قبولی به صورت بدون آزمون به این شکل است که داوطلب ابتدا باید ببیند کدام واحد دانشگاه آزاد رشته دلخواه را به صورت بدون آزمون پذیرش دارد، سپس اقدام به ثبت نام کنید و در آن رشته ها به تحصیل ادامه دهید.

برخی از رشته های بدون آزمون کارشناسی پیوسته که در دانشگاه های آزاد ارائه می شوند عبارتند از:

آمار، مهندسی انرژی، زیست شناسی سلولی مولکولی، میکروبیولوژی، مهندسی هوافضا، باستان شناسی، حقوق، علوم قضایی، مدیریت مالی، مدیریت بیمه، روانشناسی، مشاوره، عکاسی، اقتصاد کشاورزی، مدیریت صنعتی، زبان شناسی و…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *