عمومی

شهامت گذشتن از یک تست شک دار

از جمله مشکلاتی که تعدادی از دانش‌­آموزان حین آزمون ها یا تمرینات تستی با آن مواجه می شوند تست‌های شک دار می ­باشد. اکنون درباره این موضوع صحبت می کنیم که اصلا تست شک دار چگونه ایجاد می شود؟

در وهله اول می‌دانیم که تست زدن بلافاصله بعد از مطالعه یک مبحث و بدون تمرین و مرور آن مبحث کار اشتباهی بوده و از جمله علل ایجاد تست های شک دارد، حین حل تست های مختلف، همین موضوع عدم تسلط کافی می­ باشد.

یک مبحث درسی پس از مطالعه اولیه، لازم دارد مجددا دوره شود.

هم چنین بعد از آن تمرینات تشریحی یا به زبان دیگر همان تست های آموزشی تمرین شوند. سپس در نهایت به سراغ مرحله نهایی تست زنی یا همان تست‌های استاندارد و زمان‌ دار رفت.

علت دوم به وجود آمدن تست‌های شک دار عموما حواس پرتی داوطلب حین حل تست ها است.

که عموما به دلیل سرعت بالا و یا استرس در حین خواندن صورت سؤال، نکته یا کلمه ای را جا گذاشته و یا اشتباه متوجه می ‌شود.

این موضوع باعث می­ شود در حین حل تست به دو گزینه درست بربخورد و توانایی پاسخگویی را نداشته باشد.

این مشکل بیشتر در سؤالات زیست‌ شناسی و بعضی از مسائل چند مرحله‌ای فیزیک دیده می‌شود.

و اما تکنیک تشخیص سوالات شک دار:

توصیه علمی این است که، اگر از امروز تا روز کنکور زمان کافی دارید و حداقل دو سه هفته تا کنکور فاصله باقی مانده در خانه به سوالاتی که شک می‌کنید چه جواب می‌دهید، چه جواب نمی‌دهید، در کنار صورت سوال یک شین (مخفف کلمه شک دار) بنویسید.

سپس بعد از اینکه آزمون به اتمام رسید و به سراغ بررسی  سوالات رفتید، ببینید شکی که نسبت به یک سوال داشتید به صحیح بوده یا تنها یک شک به غلط بوده و این سوالات را درس به درس جدا کنید.

اینگونه نسبت پاسخ های صحیح تست های شک دار را نسبت به پاسخ های غلط پیدا می-کنید و روز کنکور درست میدانید که چگونه عمل کنید. به همین روش ساده تکنیک سوالات شک دار می گویند.

اما در انتها

 روزه شک‌دار نگیرید و  تست شک دار هم نزنید!

تکنیک سوالات شک دار را می‌توانید در آزمون‌ های شبیه سازی شده  نیز اعمال کنید. تعداد پاسخهای درست‌ و تعداد غلط ها را درس به درس و جداگانه بشمارید و بعد از آن تصمیم می‌گیرید که در کدام درس‌ ها اگر شک داشتید به سوال جواب بدهید و در کدام درس‌ها هم اگر شک داشتید پاسخی ندهید.

یعنی شما از الان تا روز کنکور ۴۰۰ عدد تست زیست یا عربی می‌زنید. در تست‌های زیست ۵۰ عدد تست ممکن است شک‌دار باشد.

می‌بینید که اکثر شک‌ های شما شک به درست بوده است؛ پس پیش خود می‌گویید من می بایست در فلان درس در صورت شک کردن تست‌هایش را بزنم. اما در درس عربی به ۳۰ تا تست شک کرده‌اید. ۲۶ تا از شک‌های شما پاسخش نادرست بوده است، در این صورت نتیجه خواهید گرفت که اگر در روز کنکور به  پاسخ تست‌های عربی شک کردید، جوابی به آن ها نمی‌دهید.

نتیجه‌گیری نهایی درباره سوالات شک دار

در انتها لازم به ذکر است که تکنیک سوالات شک دار، این است که در کل سوال شک ‌دار را پاسخ ندهید. اما جواب علمی‌تر این است که، از همین امروز تا روز آزمون کنکور در هر سوالی که شک داشتید، بررسی کنید شک شما به صحیح بوده یا شک به غلط و بعد از آن می­ توایند درس به درس تصمیم بگیرید که اگر شک کردید تستس را بزنید یا نه. اگر این کار را دقیق انجام دهید تکلیف سوالات شک دار شما در روز کنکور روشن می‌شود.

اگر تعداد شک‌های درسی که شک به غلط داشت، زیاد بود چکار کنیم؟

اگه تعداد سوالات شک‌ دار واقعی شما در آن درس ها زیاد بود، همه سوالات رو جواب دهید. تعجب نکنید درست متوجه شدید! همه سوالات را جواب دهید ولی دلیل این حرف چیست؟

هر سوال درست مقابله با سه سوال غلط می باشد. بر فرض که با ۷ سوال شک دار مواجه شدید و به همه آن ها جواب دادید. فرض میکنیم ۲  تا از پاسخ های شما درست از آب در بیاید ۵ سوال هم غلط. ۲ سوال درست ۵ سوال غلط رو خنثی میکنن علاوه بر اینکه یک درصد کمی هم به شما اضافه میکنند!

البته لازم به توجه است که که این هم فقط یک راهکار است. شما می توانید در آزمون های آزمایشی چندبار این تکنیک را امتحان کرده و اگه نتیجه بخش بود در کنکور آن را اجرا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *