عمومی

معرفی رشته عکاسی

عکاسی

رشته عکاسی

اکثریت مردم معتقدند که رشته عکاسی یک رشته تجربی است و همه می‌توانند با یک دوره کوتاه مدت در ان حرفه ای شوند.

اصولا اینکه رشته های هنر به عنوان یک رشته آکادمیک در دانشگاه ها تدریس می شود برای همه تعجب اور است. اما کسانی که در این رشته ها تحصیل می‌کنند و اساتید این رشته ها نظری کاملا متفاوت دارند. نظر آن ها بر این منظور است که در مشاغل افراد حرفه را آموزش می بینند اما در دانشگاه ها هنر به دانشجویان آموزش داده می شود.

افرادی که در رشته عکاسی به تحصیل می پردازند با روش های مختلفی در زمینه عکاسی آشنا می شوند و با گرایش های  مختلف عکاسی مثل عکاسی خبری، علمی، تبلیغاتی، طبیعت و پرتره آشنا می شوند. البته لازم به ذکر است که  در این رشته  مثل رشته های نقشه برداری و معماری کمی هزینه دارد، بهتر است قبل از انتخاب این رشته همه جوانب را بسنجید.

کارعکاس‌‌ ثبت‌ لحظاتی‌ از زمان‌ است که‌ نماینده ی حال انسان ها ، پدیده‌های‌ مختلف علمی‌، مناظر زیبای طبیعی‌ و … است. آن ها را روی نوارهای حساس‌ فیلم‌ ثبت می کند. مهمترین‌ کار عکاس عبارت‌ است‌ از تلفیق‌ به‌ جا، درست‌ و زیبای هنر و فنون حرفه ای عکاسی با یکدیگر. زیرا‌ فن‌ شناسی‌ در عکاسی‌ در ساخت‌ قالب‌‌ عکس‌ کمک‌ کننده است و شناخت‌ جامعه‌، فرهنگ و هنر به‌ ایجاد محتوای‌ کاربردی کمک می‌کند.

توانایی های لازم برای یک عکاس

همه افرادی که مایلند در این رشته تحصیل کنند باید هنر درست دیدن را داشته باشند. داشتن چشمانی هوشیار و جستجوکننده برای پیدا کردن اشیا، مکان ها  و حوادثی که اتفاق می‌افتد خیلی مهم است. درست دیدن و ثبت چیزهای پیش پا افتاده ولیکن زیبا و غیر معمول باعث تفاوت دید یک عکاس و سایرین می‌شود. کسانی که به این شغل روی می‌آورند باید در محیط های اجتماعی و همچنین پر از جنب جوش باشند. شغل عکاسی شغل شکار لحظه هاست و یک عکاس خوب باید بتواند در ساعات مختلف شبانه روز در اماکن مختلف حضور داشته باشد و ثبت لحظات را انجام دهد. کسانی که در رشته عکاسی مطالعه می کنند باید دانش عمومی خوبی هم داشته باشند تا بدانند چه زمانی، چه مکانی و از چه کسی ممکن است عملی سر بزند که سوژه خوبی برای عکاسی آن ها باشد.

بازار کار این رشته در ایران چطور است؟

۱. کار در مطبوعات

اغلب فارغ‌التحصیلان‌ رشته‌ عکاسی‌ به‌ مطبوعات‌ جذب می‌شوند چون که امروزه شاهد گسترش‌ زیاد مطبوعات‌ و نیاز همه آن ها به‌ عکاس هایی‌ هنرمند هستیم‌.

۲. عکاسی تبلیغاتی

برگزاری نمایشگاه‌ های‌ صنعتی‌ زیاد و با توجه‌ به‌ آگهی‌های‌ تجاری‌ و فرهنگی‌ هم موجب‌ شده‌ است‌ که‌ تعداد زیادی‌ از فارغ‌ التحصیلان‌ جذب‌ گرایش عکاسی‌ تبلیغاتی‌ شوند، حوزه‌ انتشارات‌ هم تعدادی‌ از فارغ‌التحصیلان‌ این‌ رشته‌ را مشغول به کار می کند‌.

۳. عکاسی صنعتی

با توجه به افزایش روزانه کسب و کار ها در شبکه های اجتماعی نیاز افراد به عکاس ها افزایش یافته در نتیجه تعداد دیگری‌ از فارغ‌التحصیلان‌ هم می توانند با تاسیس استودیو درآمد خوبی کسب کنند. عکاسی از محصولات و افراد(در زمینه های کاری مثل مادلینگ) از جمله کاربری های عکاسی تبلیغاتی است.

۴. عکاسی از مراسم

افراد دیگری می توانند به‌ عکاسی‌ از مراسم‌ و میهمانی‌ها بپردازند. مثلا در مراسمات مختلف مثل عروسی ها، تولد ها، ایونت های مختلف و … این عکاس ها می توانند فعالیت کنند.

۵. تاسیس یک آتلیه عکاسی

فعالان عرصه عکاسی می توانند بعد از اتمام دوره تحصیل به تاسیس یک اتلیه عکاسی بپردازند.

۶. تاسیس آموزشگاه خصوصی عکاسی

اگر در این حیطه ثابت قدم باشید و کمی سختی های این رشته را تحمل کنید هم چنین در ابتدای کار توقع خودتان را از لحاظ  کاری پایین اورید، می توانید به مرور زمان آموزشگاه خود را گسترش دهید.

گرایش های رشته عکاسی در مقاطع بالاتر به چه صورت است؟

بر طبق دفترچه کنکور ارشد ناپیوسته ۱۴۰۰، فارغ التحصیلان عکاسی در مقطع لیسانس، برای تحصیل در مقطع ارشد می توانند از یک مجموعه امتحانی به عنوان ” مجموعه هنرهای تصویری و طراحی ” رشته عکاسی را انتخاب کنند، رشته عکاسی در مقطع کارشناسی ارشد هم مثل مقطع کارشناسی گرایش خاصی ندارد.

هم چنین داانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در  مقاطع بالاتر رشته عکاسی مانند دکترا را دارند، لازم است بدانند که در مقطع  دکترا رشته ای با عنوان رشته عکاسی وجود ندارد ولیکن می توانند در باقی رشته های هنر که عموما در دفترچه دکترا سایت سنجش اعلام می شود و از همه رشته های هن هم پذیرش دارند، شرکت کنند.

سرفصل دروس عکاسی و تعداد واحدها به چه شکل است؟

پایه: ۳۲ واحد

تخصصی: ۵۶ واحد

اصلی:  ۲۳ واحد

اختیاری : ۱۰ واحد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *