عمومی

فاند چیست؟

کلمه فاند، به بودجه و تامین مالی ای که به افراد تعلق می گیرد، گفته می شود.

فاند می تواند انواع مختلفی داشته باشد و به عنوان بورسیه تحصیلی یا اسکلرشیپ (Scholarship)، کمک هزینه های تحصیلی (Financial aid)، کمک هزینه های تحصیلی (Fellowship) و… در اختیار داوطلبان قرار گیرد که هر کدام از این فاند ها هم زیر مجموعه مختلفی دارند.

فاندهایی که از طرف دانشگاه ها، دولت یا موسسه ها به دانشجویان تعلق می گیرند، عبارتند از اسکالرشیپ ها، گرنت ها (Grant)، فلوشیپ (Fellowships) و کمک هزینه (Bursaries).

اما تفاوت اصلی این ها در چیست؟ اکثرا دیده می شود که از همه ی این ها تحت عنوان اسکالرشیپ و یا کمک هزینه ی تحصیلی یاد می شود، که در واقع از این بابت هم یکی هستند:

همگی مبالغ قابل توجهی هستند که به دانشجویان پرداخت می شود و نیازی هم نیست آن را پس بدهند. اما تفاوت آن ها در چیست؟

تفاوت آن ها در اصل در دلیل اعطای آن ها به افراد است. اما این تفاوت ها در واقعیت اهمیت چندانی ندارند.

نکته ی قابل توجه این است که برای هریک از این فاند ها شرایط مورد نیاز را بدانید و ببینیدآیا واجد شرایط هستید یا خیر. اما به هر حال برای داشتن تصویر بهتری از انواع فاندها ، در زیر به توضیح هریک می پردازیم:

نوع یک: اسکالرشیپ ها(scholarships)

اسکالرشیپ ها جزو بزرگترین بخش فاند ها را هستند. این نوع از فاند می تواند به دلایل مختلفی و از طرف سازمان ها و موسسات متفاوت به دانشجویان اعطا شود.

برخی از دلایل اعطای آن ها به شرح زیر است:

شایستگی آکادمیک فرد

نیاز مالی فرد

دستاوردهای ورزشی خاص

استعداد فرد در زمینه ی موسیقی

شرایط شخصی از جمله محل زندگی دانشو، شغل والدین او، فعالیت های فوق برنامه ی فرد و …

نوع دو: کمک هزینه ها(bursaries)

این نوع معمولا از طرف سازمان های مختلف و دانشگاه ها به افرادی تعلق می گیرد که، درآمد به شدت پایینی دارند و از نظر مالی در سختی هستند.

عموما دانشگاه ها در کنا اسکالرشیپ این نوع از فاند را هم برای افرادی با شرایط خاص در نظر دارند. برخی از دانشگاه ها هم به طور خودکار برای دانشجویان بعضی کشورهای خاص تخفیفاتی در شهریه ها در نظر می گیرند.

نوع سه: فلوشیپ ها(fellowship)

فلوشیپ ها عموما به دانشجوهای مقاطع تحصیلات عالیه و در راستای مسئولبت مشخصی به آن ها اعطا می شود. مسئولیت هایی همچو تدریس یا انجام تحقیقات علمی.

این نوع از فاند تقریبا شهریه ی دانشجو را پوشش می دهد. همچنین از طرف دپارتمانی که فرد در آن تحصیل می کند و یا سوپروایزر وی تامین می شود.

نوه چهار: گرنت ها(grants)

گرنت ها اصولا از جانب سازمان های مختلف خیریه، موسسه های خصوصی یا موسسات دولتی و سازمان های مردم نهاد و همچنین به دلایل مختلف به دانشجویان تعلق می گیرند.

این سازمان ها و خیریه ها معمولا برای حمایت از افراد از گروه های خاص تشکیل شده اند. به عنوان مثال افرادی از کشورهای مشخص یا با قومیت و مذهب های خاص یا افراد دارای معلولیت مشمول این شرایط هستند. میزان این نوع از فاندها هم  متفاوت است و شرایط آن از سوی نهاد ارائه دهنده تعیین می شود. اکثر گرنت ها سالانه به افراد اعطا می شوند و نیاز به تمدید هم دارند.

فول فاند چیست؟

فول فاند به مواردی گفته می شود که یک سازمان همه هزینه هایی که دانشجو در طول تحصیل باید بپردازد را متقبل می شود.

در عموم موارد این هزینه ها شامل شهریه دانشگاه و هزینه های تقریبی زندگی است.

اما شاید گاهی فول فاند به این معنا باشد که “همه” هزینه ای که برای شروع تحصیل تا پایان تحصیل نیاز دارید پرداخته شود. یعنی علاوه بر شهریه و هزینه زندگی، مبالغی که برای موضوعاتی از جمله بلیط هواپیما، درخواست ویزا، بیمه فرد و یا هر هزینه ی دیگری که نیاز دارید هم از طرف آن سازمان یا موسسه پرداخت می شود.

در اغلب موارد فول فاند به دانشجویان دکترا که تحقیقات آن ها هم در زمینه های خاص است و همچنین پیش زمینه ی آکادمیک و تحقیقاتی بسیار قوی ای هم دارند تعلق می گیرد.

داشتن مقالات معتبر و متعدد، شرکت در کنفرانس های مرتبط، سابقه کار، نمره زبان بالا، پروپوزال های مناسب، نمرات بالا در طی مقاطع قبلی هم چنین توصیه نامه های قوی از اساتید معتبر، می تواند شانس دریافت فول فاند را افزایش دهد.

تفاوت فاند و فول فاند در چیست؟

دسته اول که دسترسی ساده تری هم دارند و تعداشان هم بیشتر است، بورس های تحصیلی ای هستند که فقط هزینه های دانشگاهی، مثلا شهریه را تحت پوشش قرار می دهد (فاند).

مبلغ بورسیه هم یا به صورت مستقیم به دانشگاه محل تحصیل پرداخت می شود یا در ابتدای سال تحصیلی به دانشجو داده می شود.

اما با فول فاند موسسه حامی، علاوه بر پرداخت تمامی هزینه های لازم برای تحصیل شما در دانشگاه مورد نظر در کشور مقصد از هزینه های زندگی (مثل محل اقامت، خوراک و رفت و آمد) را نیز بر عهده می گیرد. بورس های تحصیلی کامل یا همان فول فاند از مقطع کارشناسی تا مقطع دکترا در دسترس داوطلبان قرار دارد. ولی رقابت شدیدی بین درخواست کنندگان است و طبیعتا قبولی در آن را شدیدا دشوار کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *