عمومی

معرفی رشته مهندسی کامپیوتر

رشته مهندسی کامپیوتر

مهندسی کامپیوتر چیست؟

رشته مهندسی کامپیوتر به مطالعه اصول سخت افزاری و نرم افزاری در راستای پیشرفت در علوم رایانه ای می پردازد.

مهندسی کامپیوتر در کشور ما هم اهمیت زیادی داشته. این رشته تا مقطع دکتری هم تدریس می‌شود. بعد از شرکت در کنکور رشته ریاضی و فیزیک و کسب رتبه مناسب، دانشجویان می ‌توانند در رشته های مهندسی کامپیوتر شروع به تحصیل  کنند. سپس می ‌توانید گرایش خود را انتخاب کنید، و در نهایت تصمیم بگیرید که علاقه دارید در کدام یک از گرایش‌های نرم‌افزار، سخت‌افزار یا آی‌تی لیسانس خود را ادامه دهید.

رتبه مورد نیاز برای قبولی در این رشته در دانشگاه های دولتی چند است؟

آخرین رتبه های قبولی در سهمیه های مختلف عبارتند از:

منطقه:

یک:۴۱۱

دو:۳۲۴

سه:۱۸۶

گرایش سخت افزار به چه صورت است؟

این گرایش شامل فعالیت های مختلف آموزشی، پژوهشی و صنعتی در ارتباط با قطعه ها، بردها، تجهیزات و سیستم های کامپیوتری در مقیاس مختلف است.

سخت افزار عموما روی بخش های سخت افزاری کامپیوتر تمرکز دارد و دانشجویانی که در این گرایش تحصیل می کنند با ساخت مدار، روتور و باقی بخش های کامپیوتر بیشتر آشنا می شوند.

گرایش نرم افزار به چه صورت است؟

نرم‌افزار بخش غیرقابل دیدن رشته کامپیوتر است. نرم‌افزار مانند روح کامپیوتر است.

هدف از این گرایش آموزش و پژوهش دانشجویان در حوزه سیستم عامل های متفاوت، زبان های مختلف برنامه نویسی و  طراحی انواع الگوریتم های رایانه ای می باشد. این گرایش بیشتر مناسب دانش‌ آموزان و داوطلبانی ست که به برنامه نویسی علاقه دارند. عموما اکثر داوطلبان این رشته به گرایش نرم‌افزار علاقه دارند چون این گرایش با برنامه‌ ها و داده‌ ها سروکار دارد.

افرادی که در این گرایش به تحصیل میپردازند بیشتر با مفاهیم اصول طراحی و ساخت کامپایلر ها، شبیه سازی کامپیوتر، برنامه نویسی و انواع زبان های مختلف برنامه نویسی، آزمایشگاه سیستم عامل و مهندسی نرم افزار آشنا می شوند. هم چنین کاربرد آن ها را در زندگی روزمره بررسی می کنند.

گرایش آی تی (Information Technology) به چه صورت است؟

فناوری اطلاعات یا ای تی میان رشته‌ای است. شامل دروسی از رشته های برق، مدیریت، و گرایش‌های نرم افزار و سخت افزار رشته مهندسی کامپیوتر است. گرایش فناوری اطلاعات در واقع به مطالعه، طراحی، توسعه، پشتیبانی و مدیریت سیستم‌ های اطلاعاتی مبنی بر کامپیوتر، مخصوصاً برنامه‌های نرم‌افزاری و سخت‌افزاری رایانه می‌پردازد.

این افراد بیشتر روی تجارت الکترونیکی، یکپارچه سازی کاربرد های سازمانی و اصول فناوری اطلاعات تمرکز دارند.

بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر چگونه است؟

رشته مهندسی کامپیوتر کاملاً مهارت محور است. یعنی مهارت های شماست که درآمدتان و بازار کار را مشخص می‌کند. اگر قصد فعالیت در سمت برنامه نویس را دارید باید دقیقا مشخص کنید می‌خواهید به چه شکلی فعالیت کنید. کارمند باشید؟ فریلنس کار کنید؟  یا شرکت خصوصی خودتان را راه اندازی کنید؟

پاسخ این سوال‌ها می‌تواند راهنمای درستی برای انتخاب شغل و تعیین درآمد اینده خود داشته باشید.

در اثر پیشرفت هر روزه علم نیاز به متخصصان در حیطه رایانه بیشتر حس می‌شود. فارغ التحصیلان این رشته اگر افرادی با پشتکار فراوان باشند با مسئله بیکاری رو به رو نمی‌شود. به خصوص مهندسین نرم افزار که فرصت‌های شغلی زیادی پیش رو دارند و برای کار احتیاج به امکانات و تجهیزات زیادی هم ندارند. داوطلبان این حوزه بعد از اتمام دوره تحصیل سریعا جذب بازار کار می‌شوند.

گاها دانشجویان دو سال آخر این رشته هم می‌توانند به بازار کار وارد شده و فعالیت حرفه ای خود را آغاز کنند.

این افراد می توانند در  شرکت‌ های تولید کننده قطعه ها و دستگاه‌ها هم چنین مراکز صنعتی تولیدی مشغول به کار شوند. از لحاظ سطح درآمد هم با توجه به علم و پشتکار هر شخص در حد قابل قبول و ایده آل قرار دارند. از طرف دیگر هم با توجه به استفاده همه روزه از اینترنت و شبکه های اجتماعی زمینه کار در این بستر هم بسیار مهیاست.

توانایی‌ های مورد نیاز برای موفقیت در رشته مهندسی کامپیوتر چیست؟

۱- توانایی علمی

این اشخاص باید سخت کوش و با پشتکار فراوان باشند چون رشته کامپیوتر رشته ای پویا است در نتیجه لازم است همیشه اطلاعات این افراد به روز باشد و دنبال فراگیری مطالب جدید باشند.

۲-علاقمندی‌ها

افراد فعال در این رشته باید علاقه زیادی هم به کامپیوتر و یارانه داشته باشند تا بتوانند پیشرفت کنند. هم چنین باید از جستجو و کاوش در حوزه مدارها و ریزساختارها نیز استقبال کند.

۳-توانایی مالی

داوطلبان این رشته میبایست رایانه ای حرفه ای و پیشرفته برای انجام امور داشته باشند. اما لازم به ذکر است که بدون داشتن کامپیوتر هم می توانند به تحصیل در این حوزه ادامه دهند.

گرایش‌ های کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر چیست؟

گرایش‌ های ارشد کامپیوتر به شرح زیر است:

گرایش‌های نرم افزار هوش مصنوعی

شبکه‌ کامپیوتری

شبکه و امنیت و معماری رایانه ای(سخت افزار)

رشته مهندسی کامپیوتر شرایط پذیرش بدون کنکور هم دارد ؟

بله، البته کمی هزینه بر است اما در دانشگاه ‌های پیام‌نور و آزاد بدون شرکت در کنکور سراسری و با توجه به سوابق تحصیلی میتوان در این رشته ثبت ‌نام کرد.

پس نتیجه میگیریم که امروزه یادگیری کامپیوتر برای همه و به خصوص دانشجویان مهندسی کامپیوتر امری ضروریست. برای داشتن اطلاعات بیشتر آموزش کامپیوتر دانشمندان جوان مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *