عمومی

۴ فایده‌‌ی تنهایی

۴ فایده‌‌ی تنهایی

تنهایی و احساس تنهایی تفاوت دارند. احساس تنهایی یک نوع وضعیتی روانی است که فرد هرچقدر هم اطرافش انسان‌های متفاوت حضور داشته باشند باز خود را بی‌پناه و تنها حس می‌کند. اما تنهایی به خواست خود فرد بوده و اختیاری است.

فواید خلوت‌گزینی یا تنهایی:

🔻تقویت خلاقیت‌

برخی پژوهش‌ها نشان داده است وقتی افراد انفرادی و به تنهایی مشغول حل مسائل می‌شوند عملکرد بهتری دارند. البته هدف از بیان این نظریه نهی کار گروهی نیست بدیهی است که بعضی مسائل نیاز به مشورت دارد و به تنهایی قابل حل نیست!

🔻تقویت حافظه و تمرکز

در یک پژوهش نتیجه‌ی آزمون حافظه دو گروه مقایسه شد، گروه اول کسانی بودند که به صورت جمعی کار می‌کردند و گروه دوم به صورت انفرادی مشغول به انجام همان کار بودند. دسته دوم نتیجه بهتری کسب کردند.

هنگامی که در یک جمعیت حضور دارید شاید هرچه که در حال رخ دادن‌ است را به یاد نسپارید، چون احساس می‌کنید دیگران بخشی از چیزها را در خاطر خود نگه می‌دارند؛ به این کار «پدیده طفره رفتن اجتماعی» می‌گویند. ولی وقتی به تنهایی مشغول یک کار هستید همه چیز را بالاجبار حفظ خواهید کرد و به خاطر خواهید سپرد که همین امر باعث افزایش تمرکز و تقویت حافظه می‌شود.

در کتاب هنر ساده عشق ورزیدن نوشته شده ” مهمترین اقدام برای یادگیری تمرکز فکر این است که یاد بگیریم تنها باشیم، بـدون اینکه چیزی بخوانیم، چیزی گوش دهیم یا حتی سیگار بکشیم صرفا فقط تنها باشیم. در حقیقت توانایی تمرکز دادن فکر به معنای توانایی تنها بودن با خویشتن است!

توانایی تنها ماندن لازمه‌ی توانایی دوست داشتن است.”

🔻بهبود روابط اجتماعی

روابط شما با دیگران زمانی مستحکم می‌شود که طرفین فرصت کافی برای حل امورات شخصی خود را داشته باشند.

تعاملات اجتماعی و برقراری ارتباط عاطفی با دیگران برای سلامت ما انسان‌ها بسیار مفید است اما تنهایی و خلوت‌گزینی باعث می‌شود هم غرق این روابط و تعاملات نشوید و هم قدر این روابط را بیشتر بدانید.

🔻اولویت دادن به علایق

تنهایی سبب می‌شود روی علایق خودتان تمرکز کنید. تنهایی اختیاری نه تنها بد نیست بلکه باعث توسعه فردی نیز می‌شود در ادامه همین امر شما بیشتر به درون خویش می‌نگرید و به آگاهی می‌رسید، زیراکه برترین علم خودشناسی است!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *