دسته‌بندی نشده

تحلیل آزمون

دانش‌آموزان کنکوری همگی از اهمیت آزمون‌های آزمایشی آگاهند. اما عده‌ی اندکی کاربرد اصلی آزمون را می‌دانند.

آزمون‌ها نمایانگر وضعیت درسی و روند پیشرفت دانش‌آموز هستند. تراز دانش‌آموز به معنای امتیازی است که با جواب دادن به سوالات و با توجه به سختی و ارزش سوالات به آن داده می‌شود. پس وقتی می‌گوییم تراز ریاضی بالاست به معنای بالا بودن سطح عملی آن است. رتبه هر داوطلب نمره‌ی دریافتی در آزمون است. هرچه نتیجه‌ی آزمون بهتر باشد رتبه کاهش و تراز افزایش می‌یابد.

اما به غیر از این نکات باید در آزمون‌ها ریز شد و نکات آن را مو به مو تحلیل کرد. تحلیل آزمون مهمترین عامل برای پیشرفت درسی است، این عمل نقاط ضعف و قوت دانش‌آموزان را نمایان می‌کند راهنمای خوبی در اصلاح روش مطالعه و راستی آزمایی دانش‌آموزان است.

برای تحلیل آزمون بهتر است از سوالاتی که اشتباه به آنها جواب دادیم شروع کنیم. اشتباهات خود را به در گروه علمی و غیر علمی تقسیم کنید. در گروه اشتباهات غیر علمی عواملی مانند اشتباه وارد کردن در پاسخنامه، کمبود وقت و در مواردی شتباه بودن سوال جای می‌گیرد که منافاتی با سطح علمی دانش‌آموزان ندارد. اما قسمت اشتباهات علمی به چهار بخش تقسیم میشوند: ۱) اشتباهات محاسباتی؛ ۲)اشتباه فهمیدن سوال؛ ۳)فراموشی؛ ۴)عدم آمادگی و تسلط.

در قسمت اشتباهات محاسباتی تمرکز دانش‌آموزان باید بر تمرین و تکرار بیشتر سوالات باشد. نمونه سوالات متعدد حل کنید و دقت خود را بالا ببرید.

نکته‌ی بعدی اشتباه فهمیدن سوال است. طراحان آزمون بیشتر از نکات انحرافی سوال می‌دهند و یا سوالات خود را مستقیم و ساده طرح نمی‌کنند. دلیل اینکه دانش‌آموزان گاها اصل مفهوم سوال را در نمی‌یابند کم تجربه‌گی در آزمون دادن است که با تست زدن زیاد این مشکل نیز از بین می‌رود.

مشکلات فراموشی به علت سطحی خواندن و عدم تثبیت مفاهیم در ذهن است. برای یادگیری بهتر حتما از نوت برداری و خلاصه نویسی استفاده کنید و بخش‌های پیچیده‌ی دروس را به زبان خودتان جزوه نویسی کنید. همچنین مطالب پر تکرار را که فراموش کردید در کتاب و جزوه‌تان هایلایت کنید تا توجه بیشتری به آن داشته باشید.

مورد چهارم از اشتباهات علمی، نخواندن دروس است. اگر مشکل کمبود زمان دارید حتما روش درس خواندن یا چینش برنامه مطالعاتی خود را اصلاح کنید. می‌توانید مقاله‌ی مدیریت زمان را مطالعه کنید که در آن نکاتی پیرامون افزایش تایم مطالعه گفته شده است.

حتما به تحلیل کردن آزمون‌ها توجه کنید. مسیر رشد شما کشف نقاط ضعف و از بین بردن آن است، پس به هیج وجه در این زمینه تنبلی نکنید.
برای رفع اشکالات غیر علمی حتما سعی کنید تمرکز خود را بالا برده و در مدیریت استرس خود کوشا باشید.

امیدواریم مطالب بالا برایتان مفید بوده و از آن استفاده کنید.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *